Руло * Мозайка*

Малко промених рецептата за Руло Стефани и се получи прекрасно ястие. Приготвя се много лесно, може да се използват продукти каквито искате, само да си подхождат :))) А за гарнитура опекох тавичка с ориз и сварих  картофки :)


1кг кайма
2 сварени яйца
2 сварени моркова
2-3 кисели краставички
1/2 чаша сварен грах
1 глава лук
1 яйце/сурово/
чубрица, млян чер пипер
олио, галета
Каймата се омесва с подправките и нарязаните на малки кубчета зеленчуци, като лукът се притрива с малко сол предварително. Слага се в продълговта форма / използвах такава тип еленски гръб/, която преди това е намаслена и поръсена с галета. Рулото се заглажда, намазва се с олио и се поръсва с галета.



 Покрива се с фолио и се пече около 40 минути в загрята фурна. Накрая фолиото се маха, за да се зачерви рулото.





 Сервира се нарязано на шайби с гарнитура според сезона, а може и да се полее със сос.



Забележка: Формата я поставих в тава да се пече, защото започна да кипи мазнината и може да капе върху долната страна на фурната.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

Публикуване на коментар