Свински пържоли с джинджифил и бекон

Това е чудесен празничен специалитет, който приготвих за посрещането на Новата 2014 година. Предварително го тествах с приятели и беше  одобрен :))) Затова изобщо не се поколебах да го приготвя и за този вълнуващ празник! Никак не е труден, опитайте, убедена съм че ще останете доволни :)



Продукти:
5 свински вратни пържоли - около 1,5 кг ми излязоха
200 гр бекон
200 гр кашкавал, за предпочитане пушен
Сол
Соев сос
Джинджифил на прах
Олио
Сос Бешамел
Картофено пюре

Приготвяне:
Вратните пържоли измивате, посолявате леко и подреждате в тава, за предпочитане дълбока. Поръсвате със соев сос и джинджифил / на всяка страна слагате много малко - на върха на ножа /. Наливате топла вода да покрие месото и поръсвате с 2-3 сл олио. По желание може да добавите няколко скилидки чесън.


Печете непокрито с фолио за 2 часа на 180С, като след това обърнете пържолите да се за пекат и от другата страна. Течността на дъното на тавата трябва да остане малко, колкото да не залепнат.


Когато се запекат добре, върху тях наредете тънки парчета бекон, отгоре настържете кашкавала на едро / може да го нарежете на плочки / и върнете обратно във фурната. Печете докато стане със златист цвят.


Сервиране:
Пържолата се слага в чиния, в която предварително са сложени 3-4 лъжици сос Бешамел. Гарнирате с картофено пюре и нарязани на ивици кисели краставички.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

  1. Маги, много вкусно предложение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ина, наистина много ни хареса, вече няколко пъти го приготвям, стана ни любимо!
      Прегръдки и спокойна вечер :)

      Изтриване

Публикуване на коментар