Започвам годината с още една рецепта, приготвяща се лесно в практичният Крок-Пот. Готвите бавно и получавате вкусен резултат! Покрай този уред започнах да харесвам телешкото месо, готвя го все по-често, истински деликатес :)
700гр телешко месо от джолан
9-10 средни картофа
2 моркова
250-300 мл вода
1 глава чесън
сланина - около 10 малки парчета с големината на грахово зърно
1 чл сол
1 сл червен пипер
1 чл чубрица
3 сл соев сос
1 сл брашно
На месото се правите малки прорези, в които се поставяте парченцата сланина и обелените скилидки чесън. Поставяте се в Крок-Пот. Джолана посолявате, поръсвате с подправките и всички натривате добре в месото.
Обелените картофи и нарязаните на дебели парчета моркови, посолявате леко и подреждате около месото. Лично на мен много не ми допадат картофите, приготвени заедно с телешко месо. Затова може да ги заместите с още моркови, а картофите да си ги приготвите отделно.
Наливате водата и поръсвате с 2-3 сл олио.
Включвате уреда на I степен Low и готвите за 8 часа.
Ако приготвяте ястието по стандартен метод, използвате тава /покрита с фолио/ или глинен гювеч. Слагате във фурната и печете около 2 и 1/2 - 3 часа.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги, много вкусно и ароматно е това задушено телешко!
ОтговорИзтриванеЧестита Нова година и за много години!
Прегръдки!
Ина, честита нова година и на теб мила, нека ти донесе много щастие и любов!
ИзтриванеТова телешко определено ще ни стане любимо, много обичам този уред :)
Прегръдки и спокойна вечер от мен!
Маги, страхотно ти се е получило това телешко! Много апетитно! Знам колко вкусно става всяко месо в грънеца, но такова прилично парче телешко не съм правила още.
ОтговорИзтриванеЧестит да ти е уреда и със здраве да си го експлоатираш :)
Благодаря ти Пепи, великолепно стана месото, само го режеш на филийки и се наслаждаваш! Снимките не станаха много добри, нямах голяма възможност да снимам, нямаше време :))))
ИзтриванеПрегръдки и хубав снежен ден :)