20 март 2012

Спаначена супа

Дъжд вали, трева зелена, слънце зад облак се скри.
Славей от нейде се дочу и на бор,
 въздух замириса.

Честита първа пролет!



По случай идването на любимият ми сезон ще ви предложа нещо съвсем подходящо - леко и зеленко :))))


500гр. изчистен спанак
2 глави кромид лук
1 морков
шепа фиде
1 яйце
сирене
сол, чубрица
2-3 листа джоджен
3-4сл олио

Спанака се нарязва на ивици и се изсипва в тенджера с вода. Добавят се нарязаните на ситно лук и морков. След като омекнат се слагат фидето и подправките. Долива се гореща вода ако има нужда. 
Когато фидето е готово /да се срязва при натиск с лъжица/ супата се отмества от огъня. След 10-15 минути се застройва с яйцето, предварително разбито с няколко капки оцет. Поръсва се с нарязан магданоз, натрошава се сиренето и се разбърква.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...