Сосът се приготвя изключително бързо, поднесен върху пържола си попада
точно на място :)
Ето и как се приготвя:
В малка касерола или тенджерка се загряват 2сл олио, добавя се 1сл брашно и се запържва. Разрежда се с 1чч горещ бульон, който се налива на тънка струйка при интензивно бъркане, за да се получи гладка смес.
Слагат се около 100гр нарязани на тънки резени мариновани гъби и подправки по вкус, но и 1сл Вегета ще направи вкусът на соса чудесен. При нужда се добавя още бульон, вода или бяло вино до желаната гъстота. Оставя се да ври 5 минутки.
След като се свали от огъня се добавят 1-2 стръка ситно нарязан магданоз.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Чудесен гъбен сос!Ползвам го редовно за пържолки.Наистина става бързо и е много вкусен!
ОтговорИзтриванеХубава вечер,Маги!
Любимото ми гъбено сосче!!! Чудесно е, много вкусно и апетитно!
ОтговорИзтриванеСосчето се приготвя много лесно, а и е подходящо в случай че имате ангажименти.
ОтговорИзтриванеМира, Кенди, благодаря момичета :))))
Соса е страхотен,но още по-ароматен става с пресни гъби:))
ОтговорИзтриванеДа, със сигурност е така, но ще отнеме време за да се сварят гъбките. Ако разполагате с такова, наистина е за предпочитане да са пресни!
ИзтриванеПоздрави, Маги