04 март 2012

Гъбен сос

Сосът се приготвя изключително бързо, поднесен върху пържола си попада 
 точно на място :) 


Ето и как се приготвя:

В малка касерола или тенджерка се загряват 2сл олио, добавя се 1сл брашно и се запържва. Разрежда се с 1чч горещ бульон, който се налива на тънка струйка при интензивно бъркане, за да се получи гладка смес.

Слагат се около 100гр нарязани на тънки резени мариновани гъби и подправки по вкус, но и 1сл Вегета ще направи вкусът на соса чудесен. При нужда се добавя още бульон, вода или бяло вино до желаната гъстота. Оставя се да ври 5 минутки.

След като се свали от огъня се добавят 1-2 стръка ситно нарязан магданоз.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

5 коментара:

  1. Чудесен гъбен сос!Ползвам го редовно за пържолки.Наистина става бързо и е много вкусен!
    Хубава вечер,Маги!

    ОтговорИзтриване
  2. Любимото ми гъбено сосче!!! Чудесно е, много вкусно и апетитно!

    ОтговорИзтриване
  3. Сосчето се приготвя много лесно, а и е подходящо в случай че имате ангажименти.
    Мира, Кенди, благодаря момичета :))))

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/10/13 07:19

    Соса е страхотен,но още по-ароматен става с пресни гъби:))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, със сигурност е така, но ще отнеме време за да се сварят гъбките. Ако разполагате с такова, наистина е за предпочитане да са пресни!

      Поздрави, Маги

      Изтриване