13 октомври 2011

Сарма туршия

Сега, когато започнахме да хапваме туршийките, ще ви споделя една рецепта. Не е крайно различна от обичайните, продуктите са си стандартни. Разликата е в подреждането им в буркана.  




Използвах: зелка, краставица, камби/стават и червени чушки/, моркови, целина, чесън, зърна чер пипер, сол, захар, оцет. 

Зеленчуците се почиства, измиват и нарязват на дребно. Объркват се. 


Листата на зелето се отделят внимателно.


 Във всяко едно се слагат по 1-2 лъжици от зеленчуците и се завива сарма.



 Подреждат се в буркани, слагат се подправките - за компотен буркан /тип омния/ са: 1сл сол, 2сл захар, 4сл оцет, 2 аспирина /хубаво е да се счукат, за да се разтворят по-бързо/. Налива се студена вода до гърлото на буркана, запечатва се и се оставя обърнат. 




Обръща се всеки ден в разстояние от 4-5 дена, докато се разтворят всички подправки. 



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Маги, много оригинално предложение за туршия. Хареса ми.
    Поздрави и приятни почивни дни

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми допада идеята ти,Маги!Практично и разнообразно!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ви благодаря, мога да кажа че тази година подкараме първо този модел туршии и свършиха :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ще я опитаме с колежката :)

    от Бени

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...