04 октомври 2011

Тиквички огретен

Ето едно малко пазакъсняло лятно ястие, което много ми допада. Хубавото му е и че може да се използва както за гарнитура, така и като самостоятелно ястие. Мога най-спокойно да го сложа към здравословната храна, защото няма пържене или пикантни подправки :)


2 тиквички
1 яйце
малко сирене и кашкавал
зехтин
150мл прясно мляко

Като за начало тиквичките се измиват и нарязват на колелца, после се бланшират в леко подсолена вода за 2-3 минути и се отцеждат. Половината се подреждат в намазнена тава  с размери 20х30см, отгоре се настъргва на едро ренде сирене и върху тях се нареждат останалите тиквички. 


Настъргва се кашкавала, но на ситно ренде. 


Заливат се с предварително смесените разбито яйце и млякото, поръсва се с малко зехтин и се пече на умерена фурна  /180С/ на средна скара, докато се зачерви.




Много приятно ме изненадаха наградките от Нина Златева, и се радвам че съм забелязвана :)))






Благодаря ти Нинка, пожелавам ти много още успехи :)))


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

3 коментара:

  1. Ястието ти е великолепно,Маги!
    Такива летни,свежи и леки гозби мога да хапвам много и често с удоволствие!Снимките също много ми харесват!Поздравления за букетчето от наградки от Нинчето-напълно ги заслужаваш!

    Хубав ден ти пожелавам!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ви момичета, много сте мили :)))))

    ОтговорИзтриване