2 тиквички
1 яйце
малко сирене и кашкавал
зехтин
150мл прясно мляко
Като за начало тиквичките се измиват и нарязват на колелца, после се бланшират в леко подсолена вода за 2-3 минути и се отцеждат. Половината се подреждат в намазнена тава с размери 20х30см, отгоре се настъргва на едро ренде сирене и върху тях се нареждат останалите тиквички.
Настъргва се кашкавала, но на ситно ренде.
Заливат се с предварително смесените разбито яйце и млякото, поръсва се с малко зехтин и се пече на умерена фурна /180С/ на средна скара, докато се зачерви.
Много приятно ме изненадаха наградките от Нина Златева, и се радвам че съм забелязвана :)))
Благодаря ти Нинка, пожелавам ти много още успехи :)))
Ястието ти е великолепно,Маги!
ОтговорИзтриванеТакива летни,свежи и леки гозби мога да хапвам много и често с удоволствие!Снимките също много ми харесват!Поздравления за букетчето от наградки от Нинчето-напълно ги заслужаваш!
Хубав ден ти пожелавам!:)
ОХ,ЧЕ ВКУСНО-О-О
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета, много сте мили :)))))
ОтговорИзтриване