05 март 2011

Панирани пилешки месца



За това ястие е необходимо пилешко месо - сварено и обезкостено. 



Панировката трябва да е с гъстотата на боза, и се приготвя от разбити яйца, брашно, вегета и вода / за едно пиле използвах 6 яйца, около 6 лъжици брашно и вода, за да се получи гъстотата/.



Месото се накъсва на парчета, които се потапят в панировката и се изпържват от двете страни в сгорещена мазнина.  Отцеждат се върху листа кухненска ролка. Готовите месца може да се сервират като предястие или като основно с гарнитура от печени зеленчуци / поднесох с печени картофи :)/.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

5 коментара:

  1. Маги, много добре изглеждат!

    ОтговорИзтриване
  2. И стават сочни и вкусни, благодаря ти :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/10/11 14:03

    Привет! Аз съм начинаеща в кухнята , харесах си тези пилешки хапки и тези дни ще ги приготвя по твоята рецепта, защото много хубаво си обяснила всичко и се надявам да пожъна успех пред гостите си.

    ОтговорИзтриване
  4. Радвам се че ти допада рецептата, сподели после резултата :)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/11/11 12:00

    Станаха страхотни.
    Малко по-рядка бях направила панировката, но я коригирах набързо и всички много харесаха месцата.
    Имаш поздравления от мен и приятелите ми!

    Яна (анонимния горе съм аз:))

    ОтговорИзтриване