21 ноември 2010

Картофена торта с руска салата



Продукти:

* 1 кг картофи
* 200 г руска салата
* 50 г масло
* 100 г майонеза
* кашкавал

Приготвяне:
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Отцеждат се от водата, намачкват се и към тях се прибавя маслото /може да също прясно мляко, или ситно нарязан и намачкан лук/ - приготвя се на пюре. Половината от него се разстила в плитка чиния, за да се получи като блат. След като изстине, отгоре се слага руската салата и се заглажда, и върху него с помоща на нож се оформя втория картофен блат.




 Тортата се намазва с майонезата



 и отгоре се настъргва кашкавала.



Украсява се по желание и се охлажда в хладилник поне за около 30 минути.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...