Продукти:
* 1 кг картофи
* 200 г руска салата
* 50 г масло
* 100 г майонеза
* кашкавал
Приготвяне:
* 1 кг картофи
* 200 г руска салата
* 50 г масло
* 100 г майонеза
* кашкавал
Приготвяне:
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Отцеждат се от водата, намачкват се и към тях се прибавя маслото /може да също прясно мляко, или ситно нарязан и намачкан лук/ - приготвя се на пюре. Половината от него се разстила в плитка чиния, за да се получи като блат. След като изстине, отгоре се слага руската салата и се заглажда, и върху него с помоща на нож се оформя втория картофен блат.
Тортата се намазва с майонезата
Украсява се по желание и се охлажда в хладилник поне за около 30 минути.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Тази торта е интересна, не съм се сещала по този начин да я правя - благодаря за което.
ОтговорИзтриванеЩе пиша отзиви скоро, но знам че ще ни хареса на всички.
Тортичката е много е лека,а салатата може да се замени с друга по вкус! Благодаря и аз :)
ОтговорИзтриванеПодобна рецепта бях ползвала от руски сайт!Много е приятна и засища!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
И аз ти благодаря Иве, приготвям я предимно през студените месеци заради руската салата.
ИзтриванеПоздрави, Маги :)
Благодаря, Маги! Оригинална идея! Ще я направя.
ОтговорИзтриванеНадявам се да ти хареса Петя, а ако искаш малко промяна, използвай друга салата, която да е с майонеза.
ИзтриванеПоздрави и хубава вечер :)