21 ноември 2010

Картофена торта с руска салата



Продукти:

* 1 кг картофи
* 200 г руска салата
* 50 г масло
* 100 г майонеза
* кашкавал

Приготвяне:
Картофите се обелват и сваряват в подсолена вода. Отцеждат се от водата, намачкват се и към тях се прибавя маслото /може да също прясно мляко, или ситно нарязан и намачкан лук/ - приготвя се на пюре. Половината от него се разстила в плитка чиния, за да се получи като блат. След като изстине, отгоре се слага руската салата и се заглажда, и върху него с помоща на нож се оформя втория картофен блат.




 Тортата се намазва с майонезата



 и отгоре се настъргва кашкавала.



Украсява се по желание и се охлажда в хладилник поне за около 30 минути.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. Тази торта е интересна, не съм се сещала по този начин да я правя - благодаря за което.
    Ще пиша отзиви скоро, но знам че ще ни хареса на всички.

    ОтговорИзтриване
  2. Тортичката е много е лека,а салатата може да се замени с друга по вкус! Благодаря и аз :)

    ОтговорИзтриване
  3. Подобна рецепта бях ползвала от руски сайт!Много е приятна и засища!
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз ти благодаря Иве, приготвям я предимно през студените месеци заради руската салата.
      Поздрави, Маги :)

      Изтриване
  4. Благодаря, Маги! Оригинална идея! Ще я направя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да ти хареса Петя, а ако искаш малко промяна, използвай друга салата, която да е с майонеза.
      Поздрави и хубава вечер :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...