21 ноември 2010

Гювечета

Предполагам, че всички си правите оборка на хладилника като приготвяте гювечета, може би в това им е чара - всеки път са различни :) И при мен така се получи, но този път реших да си запиша рецептата и някой друг път отново да ги приготвя, дори и да променя някой продукт, технологията е важна в случая.



Продуктите за 6 броя:
 3 кренвирша, около 300гр. свинско месо/аз флейка използвах/ или бекон, 5 сварени картофа
3 глави лук, 2 сурови чушки, 400гр домат от консерва, 2-3 кисели краставички
сол, чубрица, магданоз, целина, олио 

за заливката:
4 яйца, 100гр. кашкавал, 3-4сл прясно мляко


Приготвянето им: 
Всички продукти се нарязват на парчета и се объркват в купа. Разпределят се в намаслените гювечета.



 За заливката - яйцата се разбиват, прибавя се млякото и настъргания на едро ренде кашкавал. 
 От сместа се сипват по около 6-7сл във всяко гювече, поръсва се с олио и се поставят затворени в студена фурна. Пекат се на 200С докато се втвърди яйчената смес, като накрая се махат капачетата за да се зачервят.


Някой път смесвам  кашкавала с всички продукти и чуквам по едно цяло яйце най-отгоре в гювечето.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...