13 ноември 2010

Пиле с тиквички и зелен боб

Продукти:
1 пиле
1 тиквичка
зелен боб
2 домата
4 глави лук
2 стръка целина, клонче копър
сол, чубрица, млян чер пипер
4сл брашно, 2сл червен пипер

Начин на приготвяне:
Пилето се нарязва на порции и се сварява. Зеления боб също се сварява и се изсипва в тава
 и към него се добавят нарязаните на кубчета тиквички и лукът, нарязан на едро.




Наливат се 2 чаши пилешки бульон и се запича за около 30 минути.


 После се прибавят настъргнаните домати, подправките,



 размитите с вода брашно и червен пипер, и накрая се добавят пилешките порции. Наливат се още чаша-две бульон, за да има сос /ако така го харесвате/.


Пече се още докато се сгъсти ястието - около 20 минути. Поръсва се с нарязан магданоз при поднасяне. 



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар