21 ноември 2010

Зеленчукова борш супа

Богата и разнообразна зеленчукова супичка, на която може да нагодите състава според вашите предпочитания!



В тенджера с вряща вода сложих ситно нарязаните 2 глави лук и 1 морков. След като омекнаха добавих 3сл ориз, нарязани 2 картофа, 2 листа зеле, 1 чушка и шепа грах. Овкусих със сол,  чубрица, прясна целина и 3-4сл олио. След около 10 минути добавих 1/2чч доматен сок/ за готвене изпозлвам със семки/, и ако има нужда се долива вода. След като всички зеленчуци са сварени, супата се маха от огъня. Разбиват се 2 яйца с малко оцет и с тях се застройва супата докато е още топла, като се разбърква после от време на време, за да не се пресече яйцето. Поръсва се с нарязан пресен магданоз.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар