01 ноември 2010

Пиле с розмарин и картофи

Преди няколко дена направих вариация на една моя рецепта, добавих розмарин - досега не бях го използвала в ястията си, само за чай :) Домашните харесаха пилето, затова мисля следващия път да сложа маааалко повече, дано не ми се разсърдят за това  :Р



Продуктите са: 1 пиле, 3-4 моркова, 5-6 картофа, сол, червен пипер, олио, соев сос, по щипка чубрица и розмарин
Пилето се нарязва на порции, които се натриват със сол, червен пипер, соев сос и олио. Слагат се в тава, налива се чаша-две вода, покрива се с фолио и се пече в загрята фурна на 200С. След час се добавят нарязаните картофи и моркови, предварително овкусени със сол и чубрица. Добавя се розмарина и ако има нужда - още вода, ако предпочитате да има сосче. Дозапича се още за около 30-40 минути, като накрая може да се махне фолиото. Идеално си пасва със студена биричка :))))




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...