29 декември 2010

Мързеливи зелеви сарми

Името е малко подвеждащо - всъщност това е един вид мусака :) Само продуктите са малко променени от класическата рецепта с картофи и кайма,  но както и да се казва ястието си го бива :)


И така, задушава се до омекване ситно нарязани глава лук и морков, по-късно се добавя 500гр кайма и 1чч измит ориз. Долива се чаша-две вода, и след около десетина минути се прехвърля в тава. 
Една малка кисела зелка /или половин със средна големина/ се нарязва и се задушава в 3-4сл олио и 2чл червен пипер. Като поомекне се прехвърля в тавата, прибавят се 1-2 щипки чубрица и млян чер пипер на вкус /ако има н ужда се налива малко вода, за да не стане суха плънката/. Всичко се обърква добре и се пече в загрята фурна докато остане на мазнина.
Приготвя заливката - разбиват се 3 яйца, смесват се с кофичка кисело мляко /400гр/. С нея се залива мусаката и се дозапича до златисто.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...