Името е малко подвеждащо - всъщност това е един вид мусака :) Само продуктите са малко променени от класическата рецепта с картофи и кайма, но както и да се казва ястието си го бива :)
И така, задушава се до омекване ситно нарязани глава лук и морков, по-късно се добавя 500гр кайма и 1чч измит ориз. Долива се чаша-две вода, и след около десетина минути се прехвърля в тава.
Една малка кисела зелка /или половин със средна големина/ се нарязва и се задушава в 3-4сл олио и 2чл червен пипер. Като поомекне се прехвърля в тавата, прибавят се 1-2 щипки чубрица и млян чер пипер на вкус /ако има н ужда се налива малко вода, за да не стане суха плънката/. Всичко се обърква добре и се пече в загрята фурна докато остане на мазнина.
Приготвя заливката - разбиват се 3 яйца, смесват се с кофичка кисело мляко /400гр/. С нея се залива мусаката и се пече до златисто.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар