10 април 2010

Щрудел





Продукти:
3-4 яйца
1 1/2 чч захар
3-4 настъргани на едро ренде ябълки
2чч брашно
1/2чч олио
1чл бакпулвер или сода бикарбонат
1 ванилия
1чл канела
1чч счукани /смлени/ орехи

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се олиото, пресятото с бакпулвера и ванилията брашно. Ябълките се обелват и настъргват на едро ренде, добавят се към сместа, заедно с орехите и канелата. Всичко се обърква добре.
Не се слага никаква допълнителна течност, защото ябълките за сочни и сока им е достатъчен! Пече се тава - намаслена и поръсена с брашно, или само  на дъното се постила хартия за печене. Понякога го приготвям в кексова  форма за да е по-ефектно.  Пече се на 180С за 35 минути, като проверката за готовност с клечка за зъби е задължителна. Като се охлади,  сладкиша се поръсва с пудра захар.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...