10 април 2010

Котидж пай / Cottage Pie

В превод това ястие означава Селски пай и по народност е ирландско, приготвяно от остатъци от месо и зеленчуци, запечатани с картофено пюре. Има естествено и  много разнообразни вариации, но за мен си е тип мусака, от която може да останете очаровани :)


Ето продуктите, които са ви необходими за приготвянето и /можете да промените някои/:

500 г кайма
400 г зеленчуков микс (грах, моркови, царевица, броколи)
2 глави лук
1 малка глава чесън
6-7 бр. картофи
гъби
месен бульон или вода
кашкавал
доматено пюре
масло

Зеленчуците се задушават и към тях се прибавя каймата и доматеното пюре, като изври течността да се посгъсти, се слага сместа в тава.


От топлите картофите, маслото и кашкавала се приготвя  картофено пюре, което се слага над останалата смес:



Пече се  на средната скара на фурната за 40 минути на 200 С.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...