Котидж пай / Cottage Pie

В превод това ястие означава Селски пай и по народност е ирландско, приготвяно от остатъци от месо и зеленчуци, запечатани с картофено пюре. Има естествено и  много разнообразни вариации, но за мен си е тип мусака, от която може да останете очаровани :)


Ето продуктите, които са ви необходими за приготвянето и /можете да промените някои/:

500 г кайма
400 г зеленчуков микс (грах, моркови, царевица, броколи)
2 глави лук
1 малка глава чесън
6-7 бр. картофи
гъби
месен бульон или вода
кашкавал
доматено пюре
масло

Зеленчуците се задушават и към тях се прибавя каймата и доматеното пюре, като изври течността да се посгъсти, се слага сместа в тава.


От топлите картофите, маслото и кашкавала се приготвя  картофено пюре, което се слага над останалата смес:



Пече се  на средната скара на фурната за 40 минути на 200 С.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

  1. Сготвих го,ухае прекрасно,а довечера ще дегустираме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, че ви е допаднал на вкус този пай, споделете с нас мнението си:)

      Поздрави, Маги

      Изтриване
  2. Стана страшно вкусен!Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Мария, и на нас много ни е вкусен този пай, хубавото е че може да се импровизира с налични продукти :)

      Поздрави, Маги :)

      Изтриване

Публикуване на коментар