14 април 2010

Наденица с кашкавал и картофки


Обичам комбинацията наденица и картофи, и така ми дойде и идеята за това ястие, а и  продуктите са малко. Вземаме 4 парчета варена наденица, нарязваме  я на гребен и слагаме парче кашкавал във всеки прорез.
Нарязваме на колелца 5 сварени картофа и ги подреждаме между наденицата стъпаловидно.


Заливаме ги с 3 броя яйца, разбити и смесени с нарязан на дребно 2 стръка зелен лук 


Запичаме на средна скара в предварително загрята фурна, на умерена темература, до зачервяване. Ние си го хапнахме с по чаша домашно червено винце.

Да ви е сладко!



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Маги, никога не ми е идвало на ум да сложа картофи за гарнитура в тавата при кремвиршите, а винаги си блъскам тиквата какво да направя за добавка... Супер идея! Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Точно така ми дойде идеята Бени - за да не губя време две в едно направих :) Благодаря ти!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Яйцата върху картофите ли се изливат?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, поливат се върху наденицата и картофите. Пропуснала съм да опиша по-подробно :)
      Благодаря за вниманието и приятна неделна вечер!

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...