04 септември 2009

Пълнени чушки с кайма и ориз


Ето моят начин на приготвяне на това ястие:

Продукти:
10 бр. чушки; 1 глава лук; 1 бр. морков; 500 г кайма; 1 ч.ч. ориз
1 бр. яйце; 1 ч.ч. кисело мляко; олио
1 ч.л. червен пипер; чубрица; черен пипер; сол; по 1 щипка сух босилек и сминдух; пресни магданоз и целина

Начин на проготвяне:
Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушват с малко мазнина и вода. Добавя се каймата, размита с малко вода и се задушава около 15 минути. Слага се измития ориз, подправките и се долива 1 чаша вода. Задушава се, докато ориза е полуготов, като се разбърква за да не залепне на дъното на съда.


Чушките се почистват от дръжките и семките, надупчват се с игла на няколко места и се пълнят със сместа. Отворът се набрашнява и се подреждат в дълбока тава. Налива се подсолена вода до половината (ако искате да е гъст соса се добавя и размито брашно), поръсва се с мазнината и се слагат във загрята фурна.



 Пекат се около 30-40 минути, след което тавата се изважда и в купа се отделят 1-2 черпака от соса да се охладят за 10 минути.


Яйцето се разбива с киселото мляко и малко сол и с разбиване към него се налива охладения сос. Получената смес се излива в тавата при чушките и леко се разтръсква, за да се разпредели равномерно.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Невероятно вкусни,а днес направих и соса,който стана фантастичен.Благодаря ти Маги,за чудните рецепти:)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за хубавите думи, заповядайте пак :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно изглеждат чушчиците! И у дома се приготвят с такъв сос - стават разкошни.
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  4. Права си Деси, любимото ми сосче е това :)))

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...