04 септември 2009

Каша от печени патладжани и чушки


Това е едно типично лятно ястие за нашето семейство. Може да се каже, че е кьопоолу на манджичка :)

В тенджерка се загряват около 4сл олио и се добавят 2 настъргани домата



след това - нарязани на ситно обелени 3 патладжана и 4 чушки.



Прибавят се 2-3 пресовани скилидки чесън, сол на вкус, 2чл червен пипер, 2чл Вегета и се долива чаша вода.


Разбърква се и се изсипва размитото брашно/1сл/. Оставя се да покъкри около 5-10 минути и след това се сваля от огъня.По желание може да се натроши сирене върху порцията в чинията.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...