Какаов сладкиш без яйца



Искам да споделя с вас една рецепта за сладкиш, който се приготвя много бързо и е икономичен. Ето и продуктите:

1 кофичка кисело мляко

1 ч.л.сода препълнена
1 ч.ч.захар
1/2 ч.ч. олио
1 и 1/2 ч.ч. брашно
ванилия
2чл какао
2-3сл стафиди
около 100г сладко/конфитюр


В купа се изсипва киселото мляко и се погасява със содата. Добавят се захарта, олиото, брашното на части като се разбърква, ванилията и какаото. Може да се разбие с миксер за да стане гладка сместа. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с размери 30х20см. Отгоре се слагат стафидите /може и счукани орехи/ и се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути/проверява се с клечка за зъби дали е опечено/.След като се извади от фурната докато е още топъл, сладкиша се намазва със сладкото.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

  1. Благодаря за рецептата,днес го направих да видим какво ще стане

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Споделете дали ви е допаднал сладкиша, и аз благодаря за доверието :)))

      Изтриване
  2. Току що го забърках и пъхнах във фурната.Поздрави,Мария!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, тъй като имам проблеми с печенето на сладкиши и кексове, реших да пробвам тази рецепта, стори ми се лесна и обещаваща успех, нооо отново не се получи, вече почти час го пека на 180С, отвън загоря а отвътре е клисав и суров, не мога да разбера къде греша, защооо не се получават при мен?!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам че фурната ви е много силна, опитайте на 150-160С в началото /15-20 минути/ и после засилете на 180-200С. За да не остава тестото отвътре сурово, се пече на по-слаба фурна и като се понадуе и повърхността позасъхне /коряса/, може да се засили температурата. Проверява се с клечка за готовност.
      И се надявам,че сместа ви не е много рядка, ако е така добавете още малко пресято брашно.

      Поздрави, Маги

      Изтриване
  4. zdr.moqt sladkish stana superrrrrr...

    ОтговорИзтриване
  5. na obqd ispekoh sladkisha vav furnata i predi malko go opitah da vidq dali sam se spravila i naistina e superrr kara chovek da si oblije pristite

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесен е, наистина си заслужава да се приготви този сладкиш!

      Изтриване
  6. Какъв е диаметъра на тавичката, в която се пече, ориентировъчно?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В случая съм го изпекла в правоъгълна тавичка, написала съм размерите и - 30х20см. Преценете си според тавичките, които имате, но ако са с малък диаметър сладкиша ще стане по-дебел, и обратното - в по-голяма ще е по-тънък :)Споделете резултата и ако имате въпроси ги задавайте без притеснение :)

      Поздрави, Маги

      Изтриване
  7. Изкъпвам бебо и го започвам :)

    ОтговорИзтриване
  8. Супер стана сладкиша! Даже вече свърши :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Щом е свършил вече, това е супер комплимент! Поздрави от мен и спокойна нощ!

      Маги :)

      Изтриване

Публикуване на коментар