02 септември 2009

Ароматно агнешко с гъби

Реших да използвам нестандартни за агнешкото месо подправки, и се получи добра комбинация! Вижте рецептата и снимки към нея:



Продукти:
1.5 кг агнешко месо
4 бр. гъби печурки
3-4 с.л. олио
10-15 зърна черен пипер
2 с.л. брашно
1 ч.л. куркума
по 1 щипка мащерка и майорана
1 ч.л. чесън на прах
1 клонка нарязан девесил
нарязани листа на 1 стрък джоджен

Месото се нарязва на порции, които се овалват в смес от брашното, подправките и малко вода. Подрежда  се в тава, поръсва се с олиото и се налива около 1 и 1/2 ч.ч. вода.


Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята фурна на 180С. След 1 час и 40 минути се слагат нарязаните печурки и се пече още около 30 минути. После фолиото се маха и месото се допича
до зачервяване още 10 минути.  Сервира се със сварени  картофи, ориз или друга гарнитура по избор.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар