Реших да използвам нестандартни за агнешкото месо подправки, и се получи добра комбинация! Вижте рецептата и снимки към нея:
Продукти:
1.5 кг агнешко месо
4 бр. гъби печурки
3-4 с.л. олио
10-15 зърна черен пипер
2 с.л. брашно
1 ч.л. куркума
по 1 щипка мащерка и майорана
1 ч.л. чесън на прах
1 клонка нарязан девесил
нарязани листа на 1 стрък джоджен
Месото се нарязва на порции, които се овалват в смес от брашното, подправките и малко вода. Подрежда се в тава, поръсва се с олиото и се налива около 1 и 1/2 ч.ч. вода.
Покрива се с алуминиево фолио и се пече в загрята фурна на 180С. След 1 час и 40 минути се слагат нарязаните печурки и се пече още около 30 минути. После фолиото се маха и месото се допича до зачервяване още 10 минути. Сервира се със сварени картофи, ориз или друга гарнитура по избор.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар