А как може да си приготвите това вкусно мезенце за биричка? Ето как:
Измивате набраните връхчета от млада коприва /около 300гр бяха моите/
и бланширате за 3-5 минути - те са крехки и не е необходимо повече време.
Отцеждате, практично е в гевгир :)
Приготвяте си панировката - разбивате 2 яйца в купа, слагате подправки: 1кл. чубрица, 2сл. сух джоджен, сол и млян чер пипер по вкус. Добавяте 3-4сл бира и 4-5сл брашно. Разбърквате много хубаво, за да се получи гладка смес като за кекс.
После в нея потапяте стръкчетата коприва и изпържвате до златисто от двете страни в сгорещено олио. Може да сложите копривата в сместа и да си гребвате с лъжица от нея, после отново поставяте внимателно да се пържи в олиото.
Задължително отцедете върху кухненска ролка, за да не ви останат мазни и тежки получените хапки.
И остава да си отворите една студена бира, а аз мога да ви кажа Наздраве :))))
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
МАГИ ,страхотна рецепта така да обичам зеленийки .Утре ще ходя да бера коприва няма да се размине ...зариби ме:)))
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Леле, Маги, отивам да бера коприва!!! Страхотно ястие, благодаря ти!!!!!!!!!
ОтговорИзтриванеНаздраве ,Маги :) ! Рецептата ти е чудесна и мноооого вкусна !
ОтговорИзтриванеХубав следобед и поздрав на Търново !
Маги ,чудесно пролетно ястие!Много ми хареса идеята,благодаря!
ОтговорИзтриванеЖелая ти хубава вечер!
Маги, не само за биричка, бих си го хапвала и на обед и на вечеря това зеленото;)
ОтговорИзтриванеПрекрасна е тази коприва!
Маги, чудесно си я направила. Много обичам зеленийки, но да има кой да ми набере и донесе... Сега ми липсва онзи изчервяващ се имотикон, макар че никога не се изчервявам... ;))))) И щом си казала наздраве... Наздраве и на теб, Маги!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и един прекрасен ден утре!
Ауу много обичам панирана коприва! Баба все ни прави на село, пък хич не ми е минало през ум да си направя в къщи! Дано намеря коприва, че да си спретна за вечеря ;) Поздрави!
ОтговорИзтриванеХей, Маги, представям си аромата на коприва от твоята кухня! Много обичам коприва, ще пробвам рецептата ти :)
ОтговорИзтриванеИзпревари ме с панираната коприва!:) От първата набрана коприва направих каша и кюфтета, но тези примамливи снимки определено ме предизвикват следващата коприва да е панирана!
ОтговорИзтриванеС бира не знам,но със сос от кисело мляко мога да унищожа много от тази копривена прелест,която си приготвила,Маги!Разкошна е!
ОтговорИзтриванеХубав петък пожелавам!
Момичета, много ме радвате с тези коментари!
ОтговорИзтриванеВчера отново правих панирана коприва - бяха ми донесли една пълна торба :))))) И понеже ми останаха и за днес, ще приготвя млечно сосче, както Еликсир ме подсети :-)
Хубави празници мили приятелки!
Обожавам панирана коприва! Подсещаш ме да си направя! Прекрасна е станала твоята!
ОтговорИзтриванеТраянче, дано ти е допаднала моят начин на приготвяне :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица ти пожелавам!
Маги,тези дни ще я направя по твоята рецепта-много ми харесва, а и има коприва...
ОтговорИзтриванеХубав ден-благодаря за рецептата!
Благодаря за доверието Живе, само да знаеш че както бързо и лесно се прави, така и свършва :)))
ИзтриванеХубав слънчев пролетен ден ти пожелавам :)