14 януари 2014

Панирани топени сиренца

Предлагам ви едно перфектно предястие, за което няма смисъл повече да обяснявам, вие ще се убедите сами :)


Необходими са ви:
2 кутии от по 8 броя топено сирене в опаковка на триъгълници
4-5 лъжици брашно
2 яйца
1 чаша корнфейкс, натрошен
олио за пържене

Топените сиренца се изваждат от станиолената опаковка и се слагат в купа със студена вода, която се държи в хладилник докато се приготвят. 



Яйцата се разбиват в съд, а в други отделни се сипват  брашното и корнфлейкса.  Сиренцата се овалват първо в брашното, след това се топват в яйцата, овалват се хубаво докато полепнат от всички страни в корфлейкса и се изпържват в сгорещеното олио. Изваждат се и се отцеждат задължително върху кухненска ролка, която ще попие излишната мазнина.


Поднасят се в компанията на малки купички с боровинково сладко.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. МНого ги обичаме! Изглеждат много апетитно, Маги! Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много любими са у дома, лошото е че свършват бързо...
      Прегръдки и спокойна нощ, Маги

      Изтриване
  2. Много лесно и много вкусно. Аз знам рецептата малко по-различно и винаги съм остава с положителни коментари след нея. Добър избор!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина си е вкусотия, а може ли да споделиш и варианта, който приготвяш?

      Изтриване
  3. Анонимен13/11/14 10:04

    Не бих се сетила да панирам това,днес ще панирам кашкавал и ще опитам и сиренцата задължително.Даниела

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен са ми много любими Дани, надявам се че и на вас ще станат :)
      Поздрави :)

      Изтриване