08 юни 2013

Печени млади картофки

Все още е пролет и точно сега е сезона на младите картофки. Хубавото на тях е че не е нужно да се белят, а и както са малки.... хич няма да ви е приятно :) Само ги накиснете в студена вода, изчакайте малко и ги разтъркайте с ръце - нежните кожички сами ще се отделят. А дори и да останат не е фатално - те успяват да се сготвят.


Това е един мързелив начин да си приготвите подходящо мезенце към биричката, гарнитура или бързо вегетарианско ястие :) Необходими са ви:

500 гр малки млади картофки
4 сл зехтин
сол
½ кл чесън на прах
по желание 2-3 клонки  пресен копър


Измийте хубаво картофките и сложете в тава. Ако има по-големи картофки ги нарежете на две или четири парчета / да са еднакви по големина с целите /. Поръсете със солта, зехтина и чесъна и объркайте. Налейте топла вода да ги покрие почти до половината.


Печете ги в загрята на 200С фурна докато добият приятен светлокафяв загар. Нарежете  копъра и поръсете картофките още топли след като ги извадите от фурната. 




Наздраве!


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...