Напоследък не ми остава време за любимия блог, тъй като тези дни нашето семейство се сдоби с нов домашен любимец - пухкав и бял, много игрив самоед Рекс :)))) Определено аз съм му бавачката - само на 3 месеца е и в момента му растат зъбките...познайте каква игра и какво следене пада по цял ден :) Ето и нашият "малък" /засега/ сладур:
Няма да се размине статията без рецепта, затова ето я и нея - прекрасен бял ориз с пилешки сърца и пресен зелен лук. Откакто излезе в градината ни, младият лук го използвам за почти всички ястия. В редовните салати, старият го заменям с пресен, така вкусът им става много по-нежен.
Сега да минем към необходимите продукти за вкусното предложение днес:
800гр. пилешки сърца
3 стръка зелен лук
3 печурки
1 морков
200гр. ориз
5-6сл олио
сол, чер пипер, чубрица
стръкчета магданоз и целина
Сърцата се измиват и се сваряват в подсолена вода за около час. Прехвърлят се в тава.
Отделно се задушават докато омекнат с малко олио и вода ситно нарязаните зелен лук и морков, и нарязаните на резени гъби. Слагат се в тавата при сърцата и се добавят подправките, налива се от горещия бульон /в съотношение течност - ориз 3:1/, в който са варени сърцата.
Пече се в загрята фурна 30 минути до готовност на ориза. След това се покрива с хартия за да се задуши. Поръсва се с нарязан на ситно магданоз.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Честит нов приятел.Маги! Голямо готвене ще падне и за него май:)
ОтговорИзтриванеРецептата е много свежа и любима!
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриванеМаги, честити нов любимец. Голям сладур е! Истинско бебче! Не ти завиждам само за работата, която ще падне покрай него, но ти ще се справиш със сигурност. :)
ОтговорИзтриванеЯстието ти е много вкусно и апетитно поднесено!
Прегръдки и една прекрасна нова седмица!
Траянче, Вени, със сигурност ще се наложи да готвя повече, само зверчето да порасне :)Благодаря ви милички!
ОтговорИзтриванеМного е сладък! А сърца с ориз не съм правила и ти благодаря за идеята! Изглежда много вкусно!
ОтговорИзтриванеКанди, ориза и с воденички също е много хубав, само че ще трябва да се варят повече време, защото за жилави - нали са мускул. Затова си наготви сърца, и да се похвалиш :)))
ИзтриванеМаги, честит нов член на семейството! Много е красив и забавен. И се стягай за доста работа и ангажименти покрай него :)
ОтговорИзтриванеКакто винаги апетитно и вкусно поднесено ястие!
Инче, много ти благодаря, блогът ти е много хубав и интересен :)))
ИзтриванеОриза е прекрасен ,но аз се влюбих веднага в Рекси :) ...Какъв красавец ! Много обичам кучета , а вашия сладур ,Маги е хубавец !
ОтговорИзтриванеХубав следобед ! Поздрави !
Благодаря ти, малък е още и много му се играе, само че зъбките му са много остри :))))
ИзтриванеМного да ви радва Рекс и да не прави бели :) А сърчицата - прекрасни!
ОтговорИзтриванеБульона от сърчицата много се хареса и на Рекс, мисля че ще го разглезя даже :))) Благодаря Зори :)
ИзтриванеМаги прекрасен е! Рекс имам предвид :) Ако имаш нужда от негова бавачка съм на разположение :) Пилешки сърчица не съм правила от години - сега като видях твоята рецепта осъзнах това. Определено ме подтикваш да наваксам след като видях тези апетитни снимки :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеГаби, сладурче е Рекс, като малко мече, но какви остри зъбки има...а и играта му една такава хаплива, дано бързо да порасне!
ИзтриванеБлагодаря ти, опитай сърчицата по тази рецепта и няма да сбъркаш :)
Прегръдки, Маги
Благодаря ти за чудесната рецепта, Маги!@ У дома това ястие влезе в любимите ни топ 3 :))) Благодарим!@
ОтговорИзтриванеИ на нас ни е любима, много се радвам че и у вас е на такова място!!!
ИзтриванеПоздрави и хубав летен ден :)))