Предполагам доста от вас много обичат панирана рибка, но се въздържат заради нездравословното и приготвяне - пърженето. От скоро приготвям по нов начин тази вкусотия, при който не пържа, а пека на фурна. Така ще останете доволни от факта че домът ви няма да се сдобие с неприятния аромат на пържено, както всъщност и вие самите :))) Другото голямо предимство е, че няма да стоите постоянно до тигана. Опитайте и ще се убедите в думите ми :)
Използвам пангасиус /получава се и с други риби/, който мариновам с малко сол, соев сос и лимонов сок. Хубаво е да постои в марината поне час. След това потапям филетата в разбити яйца и овалвам много хубаво, за да полепне добре, в следната смес, : брашно и галета в съотношение 50/50, подправки - млян чер пипер, сух девесил и мащерка. Подреждам парчетата едно до друго в тава застлана с пекарска хартия на дъното, която съм намаслила предварително. Поръсвам рибката с олио и пека в загрята фурна на 200С, на средната скара.
Гарнитурата е според сезона - пресни, печени или варени зеленчуци, туршия...
Да ви е сладко!
Благодаря! Ще приложа веднага в кухнята си! Много интересно!
ОтговорИзтриванеМаги, прекрасни снимки си предложила. Как да не пробва човек?
ОтговорИзтриванеМного апетитно предложение, Маги! Поздрави и усмихната нова седмица!
ОтговорИзтриванеИ аз пека по същия начин панирана риба, вместо да пържа.Пробвайте тази рецепта и няма да съжалявате!
ОтговорИзтриванеМаги, чудесни снимки!
Вили, Елти, Яна, Ина, радвам се че ви допада този начин, определено забравих за пърженето :))))
ОтговорИзтриванеХубав и успешен ден ви пожелавам!
Аз мисля да пробвам но без пекарската хартия,надявам се да не залепнепо тавата!
ОтговорИзтриванеИ аз се надявам да не залепне, превключете тогава след като се запече от долу само на горен реотан, или намалете температурата на 170-180С.
ИзтриванеУспех :)
До днес панирана рибка хапвах само на зеведение- не мога да си причиня цялата тази миризма да се пропие в дома ми и да седя край пръскащия мазнина тиган;) Обаче ти ме убеди- рибката изглежда фантастично, Маги! Вече на фурна!!!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Мъхче, убедена съм, че ще ти хареса така приготвена рибката, благодаря ти :)
ИзтриванеИ аз много обичам панирана риба на фурна :) Прекрасни снимки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Зори :)
ИзтриванеМаги, ние също много обичаме рибка и все гледам да е на фурна, че не обичам да пържа. Много вкусно изглежда, приготвена така. Непременно ще пробвам по твоя начин.:-))
ОтговорИзтриванеКогато имаш време, заповядай в блогчето ми, там има нещо, което искам да споделя с теб.:-))
Хубава вечер от мен и сърдечни поздрави!
Ооо Мони, чудесни наградки, огромно БЛАГОДАРЯ !!!! Гушки :*
ИзтриванеПравих рецептата с пангасиус и ми хареса много.Правили ли сте го с друга риба и какава?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не съм приготвяла по този начин друга риба, но съм сигурна че резултата ще е отличен! Споделете като го приготвите, качете снимка във Фейсбук страницата на блога!
ИзтриванеПриятен ден от мен, Маги :)