13 май 2012

Паниран пангасиус на фурна


Предполагам доста от вас много обичат панирана рибка, но се въздържат заради нездравословното и приготвяне - пърженето. От скоро приготвям по нов начин тази вкусотия, при който не пържа, а пека на фурна. Така ще останете доволни от факта че домът ви няма да се сдобие с неприятния аромат на пържено, както всъщност и вие самите :))) Другото голямо предимство е,  че няма да стоите постоянно до тигана. Опитайте и ще се убедите в думите ми :) 


Използвам пангасиус /получава се и с други риби/, който мариновам с  малко сол, соев сос и  лимонов сок.   Хубаво е да постои в марината поне час. След това потапям филетата в разбити яйца  и овалвам  много хубаво, за да полепне добре, в следната смес, : брашно и галета в съотношение 50/50, подправки - млян чер пипер, сух девесил и мащерка. Подреждам парчетата едно до друго в тава застлана с пекарска хартия на дъното, която съм намаслила предварително. Поръсвам рибката с олио и пека в загрята фурна на 200С, на средната скара.
Гарнитурата е според сезона - пресни, печени или варени зеленчуци, туршия...




Да ви е сладко!



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...