Много лесен начин да осигурите към хубавото червено винце една добра вечеря, или стабилно мезе, особено в тази мразовита зима :))) Това е рецепта, която съм научила от моя дядо Димитър, приготвяна винаги за всеки сбор, и то двойна доза!
Около 2кг агнешко месо се нарязва на порции, които се овалват в смес от предварително смесени /трябва да са добре разтворени/ 2-3сл сол, 1сл млян чер пипер, 4-5сл олио и чаша вода. Подреждат се в тава, налива се останалата част от сместа и се долива още чаша вода, за да се задушава хубаво месото. Покрива се в с фолио и се слага да се пече в загрята фурна за 2 и 1/2 - 3 часа - в зависимост от това дали е месото е от много младо или по-възрастно животно. Ако желаете да е по-препечено, махнете фолиото и дозапечете още.
Така печено месото е и чудесно мезе, ако се сервира студено, нарязано на филийки :)))
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги ,мноооого вкусно при теб!Грабвам вилицата да го опитам.Какъв загар...поздравявам те ,за чудесно приготвеното агнешко!
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
Ех, Маги! Направо ме стопли с това крехко месце! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеМари, прекрасно изглежда това агнешко! Крехко и златисто! Просто изкушаващо!
ОтговорИзтриванеАх, това агънце-багънце колко вкусно изглежда! Май ще го сънувам тази нощ...с една голяма зелена салата за гарнитура...ммм :) Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеОх , Маги такива хубави и вкусни снимки си направила , че чак ми прималя на корема :) ! Чудесно агнешко печено !
ОтговорИзтриванеЕто от къде ухае така приятно,от блога на Маги!
ОтговорИзтриванеСупер е,как да не ти се прииска една порцийка поне!
Че и Великден е далеч,съвсем ми се прииска,Маги!
Поздрави и лека нощ!
Маги, много обичам агнешко, а твоето е приготвено толкова вкусно, че дори и на закуска ще си взема едно късче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички, много мили коментари сте оставили!!!
ОтговорИзтриванеХубав празник днес, с това чудесно мезе :)))
Магиии, много хубаво изглежда!Перфектно изпечено , ребърцата са се оголили, кожичката златиста..абе само преглъщам на сухо!Благодаря за поредната вкусотия, която си сътворила!
ОтговорИзтриванеАко наминеш при мен ще откриеш награда в поста от 14 февруари!
Приятна вечер!
Ох, само колко добре изглежда! Аз от известно време гледам да хапвам (уж) по-нискокалорични неща, защото лятото наближава (само колко смешно звучи това с този сняг навън!) и (уж) се стягам за лятна форма, но на такива вкусотии като твоите просто не може да се устои!
ОтговорИзтриванеСонче, благодаря ти за наградата!!!
ОтговорИзтриванеГисчо, от време на време може да се прегрешава с качествена храна, така че хапвай :)))))Благодаря и на теб!
Просто прекрасна рецепта,поздравления Маги...
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти е харесала моята рецепта, ос малка я знам и много обичам!
ИзтриванеХубава вечер ти пожелавам :)