13 февруари 2012

Печено агнешко месо

Много лесен начин да осигурите към хубавото червено винце една добра  вечеря,  или  стабилно мезе, особено в тази мразовита зима :))) Това е рецепта, която съм научила от моя дядо Димитър, приготвяна винаги за всеки сбор, и то двойна доза!


Около 2кг агнешко месо се нарязва на порции, които се овалват в смес от предварително смесени /трябва да са добре разтворени/ 2-3сл сол, 1сл млян чер пипер, 4-5сл олио и чаша вода. Подреждат се в тава, налива се останалата част от сместа и се долива още чаша вода, за да се задушава хубаво месото. Покрива се в с фолио и се слага да се пече в загрята фурна за 2 и 1/2 - 3 часа - в зависимост от това дали е месото е от много младо или по-възрастно животно. Ако желаете да е по-препечено, махнете фолиото и дозапечете още. 


Така печено месото е и чудесно мезе, ако се сервира студено, нарязано на филийки :)))

                   Това е, остава само да ви пожелая добър апетит и наздраве! 




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

13 коментара:

  1. Маги ,мноооого вкусно при теб!Грабвам вилицата да го опитам.Какъв загар...поздравявам те ,за чудесно приготвеното агнешко!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, Маги! Направо ме стопли с това крехко месце! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Мари, прекрасно изглежда това агнешко! Крехко и златисто! Просто изкушаващо!

    ОтговорИзтриване
  4. Ах, това агънце-багънце колко вкусно изглежда! Май ще го сънувам тази нощ...с една голяма зелена салата за гарнитура...ммм :) Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Ох , Маги такива хубави и вкусни снимки си направила , че чак ми прималя на корема :) ! Чудесно агнешко печено !

    ОтговорИзтриване
  6. Ето от къде ухае така приятно,от блога на Маги!
    Супер е,как да не ти се прииска една порцийка поне!
    Че и Великден е далеч,съвсем ми се прииска,Маги!

    Поздрави и лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  7. Маги, много обичам агнешко, а твоето е приготвено толкова вкусно, че дори и на закуска ще си взема едно късче!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря на всички, много мили коментари сте оставили!!!

    Хубав празник днес, с това чудесно мезе :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Магиии, много хубаво изглежда!Перфектно изпечено , ребърцата са се оголили, кожичката златиста..абе само преглъщам на сухо!Благодаря за поредната вкусотия, която си сътворила!
    Ако наминеш при мен ще откриеш награда в поста от 14 февруари!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Ох, само колко добре изглежда! Аз от известно време гледам да хапвам (уж) по-нискокалорични неща, защото лятото наближава (само колко смешно звучи това с този сняг навън!) и (уж) се стягам за лятна форма, но на такива вкусотии като твоите просто не може да се устои!

    ОтговорИзтриване
  11. Сонче, благодаря ти за наградата!!!
    Гисчо, от време на време може да се прегрешава с качествена храна, така че хапвай :)))))Благодаря и на теб!

    ОтговорИзтриване
  12. Просто прекрасна рецепта,поздравления Маги...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти е харесала моята рецепта, ос малка я знам и много обичам!

      Хубава вечер ти пожелавам :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...