09 януари 2012

Яйца на очи

Мога да кажа че за мен това е най-бързото за приготвяне "ястие",  днес ви предлагам рецептата с малка добавка :)))


Наливате мазнина да покрие дъното на тиган, загрявате я добре и от ниско чуквате яйцата. Щом белтъка побелее, започвате да ги поливате с лъжица за да се позапържат и от горната страна. Колко време ще правите това - зависи как предпочитате яйцата - рохки или твърди. Следите колко се втвърдява жълтъка и когато са готови по ваш вкус, ги изваждате с решетка и слагате в чиния. Обикновено за една порция са достатъчни 3 яйца. Веднага ги посолявате леко, настъргвате отгоре им кашкавал /може и сирене, а и двете не е зле на вкус :) / и поръсвате със шарена сол, червен пипер или друга подправка по избор. Сервирате ги със салатка или някакъв колбас, или самостоятелно.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

7 коментара:

  1. Открадвам идеята ,тъкмо се чудех какво да приготвя за обяд.Много добре изглеждат с кашкавал!Леко и полезна ястие, каквото ми трябва,благодаря!
    Приятен ден,Маги!

    ОтговорИзтриване
  2. Любима рецепта! Чудни са станали, Маги!

    ОтговорИзтриване
  3. Дано ви е харесала идеята ми, благодаря ви Мира и Траянче :):):)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/1/12 16:07

    Чудесно! И една малка добавка от мен за красота = може да счупите яйцата в ограничители за яйца на очи, да станат идеална кръгла форма или съм виждала и ограничители във форма на сърце...

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за идеята, ще си потърся тези ограничители, особено ако са в някаква форма :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Какво означава "започвате да ги поливате с лъжица" ?

    Мерси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май не съм обяснила подробно за това действие - гребвам с лъжица от мазнината около яйцата, докато се пържат, и ги поливам. Мазнината е сгорещена и така яйцата се запържват и отгоре. Дано сте ме разбрали :)

      Поздрави, Маги

      Изтриване