Мога да кажа че за мен това е най-бързото за приготвяне "ястие", днес ви предлагам рецептата с малка добавка :)))
Наливате мазнина да покрие дъното на тиган, загрявате я добре и от ниско чуквате яйцата. Щом белтъка побелее, започвате да ги поливате с лъжица за да се позапържат и от горната страна. Колко време ще правите това - зависи как предпочитате яйцата - рохки или твърди. Следите колко се втвърдява жълтъка и когато са готови по ваш вкус, ги изваждате с решетка и слагате в чиния. Обикновено за една порция са достатъчни 3 яйца. Веднага ги посолявате леко, настъргвате отгоре им кашкавал /може и сирене, а и двете не е зле на вкус :) / и поръсвате със шарена сол, червен пипер или друга подправка по избор. Сервирате ги със салатка или някакъв колбас, или самостоятелно.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Открадвам идеята ,тъкмо се чудех какво да приготвя за обяд.Много добре изглеждат с кашкавал!Леко и полезна ястие, каквото ми трябва,благодаря!
ОтговорИзтриванеПриятен ден,Маги!
Любима рецепта! Чудни са станали, Маги!
ОтговорИзтриванеДано ви е харесала идеята ми, благодаря ви Мира и Траянче :):):)
ОтговорИзтриванеЧудесно! И една малка добавка от мен за красота = може да счупите яйцата в ограничители за яйца на очи, да станат идеална кръгла форма или съм виждала и ограничители във форма на сърце...
ОтговорИзтриванеБлагодаря за идеята, ще си потърся тези ограничители, особено ако са в някаква форма :)))
ОтговорИзтриванеКакво означава "започвате да ги поливате с лъжица" ?
ОтговорИзтриванеМерси
Май не съм обяснила подробно за това действие - гребвам с лъжица от мазнината около яйцата, докато се пържат, и ги поливам. Мазнината е сгорещена и така яйцата се запържват и отгоре. Дано сте ме разбрали :)
ИзтриванеПоздрави, Маги