Яйца на очи

Мога да кажа че за мен това е най-бързото за приготвяне "ястие",  днес ви предлагам рецептата с малка добавка :)))


Наливате мазнина да покрие дъното на тиган, загрявате я добре и от ниско чуквате яйцата. Щом белтъка побелее, започвате да ги поливате с лъжица за да се позапържат и от горната страна. Колко време ще правите това - зависи как предпочитате яйцата - рохки или твърди. Следите колко се втвърдява жълтъка и когато са готови по ваш вкус, ги изваждате с решетка и слагате в чиния. Обикновено за една порция са достатъчни 3 яйца. Веднага ги посолявате леко, настъргвате отгоре им кашкавал /може и сирене, а и двете не е зле на вкус :) / и поръсвате със шарена сол, червен пипер или друга подправка по избор. Сервирате ги със салатка или някакъв колбас, или самостоятелно.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

  1. Открадвам идеята ,тъкмо се чудех какво да приготвя за обяд.Много добре изглеждат с кашкавал!Леко и полезна ястие, каквото ми трябва,благодаря!
    Приятен ден,Маги!

    ОтговорИзтриване
  2. Любима рецепта! Чудни са станали, Маги!

    ОтговорИзтриване
  3. Дано ви е харесала идеята ми, благодаря ви Мира и Траянче :):):)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно! И една малка добавка от мен за красота = може да счупите яйцата в ограничители за яйца на очи, да станат идеална кръгла форма или съм виждала и ограничители във форма на сърце...

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за идеята, ще си потърся тези ограничители, особено ако са в някаква форма :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Какво означава "започвате да ги поливате с лъжица" ?

    Мерси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май не съм обяснила подробно за това действие - гребвам с лъжица от мазнината около яйцата, докато се пържат, и ги поливам. Мазнината е сгорещена и така яйцата се запържват и отгоре. Дано сте ме разбрали :)

      Поздрави, Маги

      Изтриване

Публикуване на коментар