В тези мразовити зимни дни, много добре ще ви се отрази една гореща чорбичка, и защо тя да не е рибена :) Издавам ви моето приготовление, надявам се да ви допадне!
В голямо парче марля слагам изчистената и нарязана на едро риба /шаран, толстолоб или друга с тегло около килограм/, завързвам и поставям в тенджера. Наливам студена вода докато я покрие и малко отгоре й, и слагам на котлона. Оставям да поври до готовност на рибата /15-20 минути/, след което я изваждам както е в марлята и прехвърлям в тава. Оставям я да се охлади и почиствам от костите.
През това време слагам в тенджерата нарязани за ситно 1-2 глави кромид лук, 1 морков, настърган домат /или 1кч от консерва/, и малко след това 2-3сл ориз и подправки - 1-2 щипки чубрица, стрък целина, стрък девисил, мащерка, млян чер пипер и сол по ваш вкус. Когато всичко е сварено слагам парченцата от рибата, доливам вода до желаната гъстота. Ако рибата не е много тлъста добавете и малко олио - около 2-3сл. Оставям за 1-2 минути още да ври и отмествам супата от котлона. Поръсвам с нарязания пресен магданоз.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
mmmmm
ОтговорИзтриванеot Cvet
Уникална чорба Маги.Съпруга ми винаги иска да му направя, ама аз като не знам как ,пък и в нета нещо не ми харесаха рецептите, та все си намирах оправдания .:)
ОтговорИзтриванеТвоята ме изкуши и ще я пробвам непремено.
Прегръдки!
Зиче, благодаря ти за доверието :) Сподели за резултата, когато я приготвиш! Цвет, и на теб благодаря :)
ОтговорИзтриванеЧудна и ароматна ще да е!Много отдавна не съм правила,добра идея!
ОтговорИзтриванеТова е рибената чорба на моето семейство и аз си мислех, че е запазена марка. Страхотна е, моите хора друга рибена чорба не признават.
ОтговорИзтриванеНаде, и в нашият дом е на почит тази чорбичка :)
ИзтриванеПоздрави и хубав ден, Маги :)
Отново чудесна рецепта!Поздрави,Мария!
ОтговорИзтриванеПрез студените дни я предпочитаме, защото не е така тежка като месните супи :)
Изтриване