Пилешка супа

ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ! 

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ВИЕ И СЕМЕЙСТВАТА ВИ, ДА ВИ СЕ СБЪДНАТ НАЙ-СЪКРОВЕНИТЕ ЖЕЛАНИЯ И КЪСМЕТА НИКОГА ДА НЕ ВИ НАПУСКА!



Предлагам ви една супа - еликсир, особено за в ден като днешният - след
 празник :)))  А как се приготвя тя - има много начини, затова споделям моят вариант.


Във всички случаи ни трябва пилешко месо - може да е едно пиле с тегло около килограм, може да са две бутчета, или само филе. Но е хубаво да има кости, за да стане по-вкусна супата. 

Месото е нарязано на порции или се слага в тенджера със студена вода. Малко преди да заври се обира с лъжица образувалата се пяна, и се оставя да ври до готовност /ако е домашно е необходимо повече време - поне 1,30 - 2ч, като верен признак затова е когато месото се отделя от кокала /.  След като мине първият час се слагат ситно нарязани глава лук и 1 морков, заедно с подправките - сол на вкус, 2-3 щипки чубрица и млян чер пипер /по-желание/. Когато месото е сварено се слага една цяла сурова червена чушка, шепа фиде и сев долива гореща вода ако е необходимо. Супата е готова след увиране на фидето, а чушката се изважда.

Тенджерата се отмества от огъня, сваля се капака, и се оставя да се охлади около 15-20 минути. Застройва се с разбито с няколко капки оцет яйце /наливат се с интензивно бъркане на тънка струя 1-2 черпака от супата в купата с яйцето, а после сместа се налива обратно с бъркане в тенджерата, за да не се пресече /. Поръсва се с нарязан магданоз.


Надявам се, че не съм изпуснала нещо в обясненията или продуктите, че все пак сме след празник :))))


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

  1. Маги, страхотна супичка!Много подходяща за след празничните трапези...и студените зимни дни.
    Честита Коледа!

    ОтговорИзтриване
  2. Маги, много обичам пилешка супичка! За мен това е кралицата на супите :) Честита Коледа и много щастлива и успешна нова 2012 година!

    ОтговорИзтриване
  3. Мира, Габи, благодаря ви! Определено си е най-желаната супа, и дори е лековита! Весели празници и на вас :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Честита нова 2012 г.,Маги! Нека тя ви донесе много здраве ,късмет ,семейно щастие и кулинарни успехи .Искам да ви попитам ,аз до сега винаги съм застройвала супата си с яйце и кисело мляко ,сега реших да пробвам по вашия начин ,но не разбрах яйцето сурово ли се бърка със супата или се слага на котлона и после се връща в тенджерата ?:)

    ОтговорИзтриване
  5. Не правя варена застройка, от майка ми знам този ми начин и досега не съм имала никакви проблеми. Сурово се слага яйцето, но когато се сложи в горещата супа, мисля че остава съвсем сурово :) Благодаря за вниманието!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар