03 декември 2011

Свинска рибица с подправки

Дойде времето и на хубавите мезета, и е хубаво да си ги приготвим сами. Не е трудно, резултатът е  отличен, и всички остават доволни, само да има и домашно червено винце :)))))






Необходими са ви само свинска рибица и подправките - сол, червен пипер, черен пипер и чубрица.


Месото се осолява добре и се оставя на хладно в голям затворен съд за едно денонощие. След това се изплаква и се овалва в предварително смесените по личен вкус червен, чер пипер и чубрица, като се притискат за да полепнат добре.






Рибицата се промушва от единия край със здрав конец или канап, прави се примка и се закача да съхне на сухо и проветриво място. Готова е за консумация след 2 седмици, в зависимост от дебелината на самата рибица.




Един съвет - покрийте я с хартия, така че само от долу да има отвор да диша, за да я спасите от гладните птички :)))

НАЗДРАВЕ :))))












При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...