Дойде времето и на хубавите мезета, и е хубаво да си ги приготвим сами. Не е трудно, резултатът е отличен, и всички остават доволни, само да има и домашно червено винце :)))))
Необходими са ви само свинска рибица и подправките - сол, червен пипер, черен пипер и чубрица.
Месото се осолява добре и се оставя на хладно в голям затворен съд за едно денонощие. След това се изплаква и се овалва в предварително смесените по личен вкус червен, чер пипер и чубрица, като се притискат за да полепнат добре.
Рибицата се промушва от единия край със здрав конец или канап, прави се примка и се закача да съхне на сухо и проветриво място. Готова е за консумация след 2 седмици, в зависимост от дебелината на самата рибица.
Един съвет - покрийте я с хартия, така че само от долу да има отвор да диша, за да я спасите от гладните птички :)))
НАЗДРАВЕ :))))
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Маги, униклано предложение, с червено винце как върви само. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотно предложение тъкмо за идващите празници! За съжаление у нас единственото проветриво място върви в комплект с домашен любимец, който е по-изобретателен от птичките :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеМаги,и баничката,и това филенце са страхотни!
ОтговорИзтриванеГоляма майсторка и кулинар си,браво!Така хубаво си го направила това месенце,екстра категория мезе се е получило!
Пожелавам хубав празник днес!
Много го тачим у дома това мезенце, но този сезон още не сме правили, защото е топло. Но като стегне студа...мммм :))) Ели, Габи, Еликсир, благодаря ви!
ОтговорИзтриванеОоо, Маги, с това мезе абсолютно ме спечели! Наверемето дядо ми приготвяше нещо подобно, беше великолепно на вкус! Благодаря ти!
ОтговорИзтриванемм да ! И мойта е почти готова
ОтговорИзтриванеНадявам се, че вече си мезвате добре с нея, наздраве :)))
Изтриване