06 септември 2011

Бисквитена торта

Всички си спомняте десерта, който са ви приготвяли вашите майки и баби. Той е обичан от малки и големи - това е великолепната бисквитена торта! В последствие и вие сте я приготвяли на вашите деца още от съвсем крехка възраст. Сега ви предлагам и рецептата за тази домашна вкусотийка :)
Необходими продукти:
Бисквити Закуска или Бисквити за торта
1 литър прясно мляко
150гр захар
60гр нишесте по избор /1 опаковка/
1 ванилия

Започва се с приготвянето на крема: отделят се 2 чаши от млякото, в едната се размива нишестето /трябва да е охладено млякото/, а в другата се потапят бисквитите. Останалото се подварява  със захарта, и малко преди за заври се прибавя размитото нишесте и ванилията. Бърка се постоянно, за да стане крема гладък, задължително на слаб огън / за по-сигурно го приготвям в млековарката/.
Бисквитите се потапят в топлото мляко и се подреждат една до друга в тавичка /използвам такава с размери 20х30см/. Намазват се с крем и отново се подреждат бисквити. Така се редуват докато се завърши с крем.
Когато леко се охлади, отгоре се поръсва по желание с млени орехи, захарни/шоколадови пръчици, или друго. Тортата се сервира охладена, може да се полее леко с топинг :)))
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...