06 септември 2011

Бисквитена торта

Всички си спомняте десерта, който са ви приготвяли вашите майки и баби. Той е обичан от малки и големи - това е великолепната бисквитена торта! В последствие и вие сте я приготвяли на вашите деца още от съвсем крехка възраст. Сега ви предлагам и рецептата за тази домашна вкусотийка :)




Необходими продукти:
Бисквити Закуска или Бисквити за торта
1 литър прясно мляко
150гр захар
60гр нишесте по избор /1 опаковка/
1 ванилия

Започва се с приготвянето на крема: отделят се 2 чаши от млякото, в едната се размива нишестето /трябва да е охладено млякото/, а в другата се потапят бисквитите. Останалото се подварява  със захарта, и малко преди за заври се прибавя размитото нишесте и ванилията. Бърка се постоянно, за да стане крема гладък, задължително на слаб огън / за по-сигурно го приготвям в млековарката/.
Бисквитите се потапят в топлото мляко и се подреждат една до друга в тавичка /използвам такава с размери 20х30см/. Намазват се с крем и отново се подреждат бисквити. Така се редуват докато се завърши с крем.
Когато леко се охлади, отгоре се поръсва по желание с млени орехи, захарни/шоколадови пръчици, или друго. Тортата се сервира охладена, може да се полее леко с топинг :)))




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

7 коментара:

  1. Много я тачим тази торта и у нас,но вече имам заместник в приготвянето й!Твоята също изглежда мнооого вкусна,Меги!

    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Елексир, как ти завиждам благородно за заместничката ти, де и аз да имах...Благодарско миличка :)))))

    ОтговорИзтриване
  3. Еха - наистина ми върна спомен от моето детство :) И до днес тя е на почит у нас :) Бях забравила тези красиви шарени пръчици колко и отиват на тази торта - много е сладка :) Хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Мерсаж Габи, супер десерт си е и за млади и стари :))))

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/9/11 15:03

    За почетателите на бисквитената торта предлагам, бисквитите да са "Закуска" с како и обикновени, крема също може да е комбиниран, например "Ванилия" с "Какао", има "Праскова", "Шоколад" и др, въпрос на вкус. Аз я приготвям на три пласта, първия с обикновени бисквити "Закуска", по средата слагам бисквити "Какао" закуска и последния пласт, отново с обикновени, по същия начин и редувам крема, слагам сладко от боровинки, орехи и настъргвам вафла "Морена" трепач.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/3/16 21:18

    Незнаех, че все още някой яде тези гадости.. Още повече да публикува рецепти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, и още как! Тази торта си има доста почитатели, защото е лека и много вкусна! Вкусове има ралични ... :)

      Изтриване