02 септември 2011

Яйца по панагюрски

Това е чудесен аламинут, предполагам любим на много хора /и на мен разбира се :)))/, спасява  успешно когато нямате време за готвене, само да имате няколко яйца и кисело мляко. 



Приготвяне:
Яйцата се чукват от ниско в тенджера с вряща вода, в която предварително са добавени малко сол и 1сл оцет. Изваждат се едно по едно с решетъчна лъжица и се слагат в чинията за сервиране /средно по 3 броя на порция/. Яйцата се заливат с овкусеното със сол и счукан чесън кисело мляко и с лъжица сгорещено олио с малко червен пипер в него. 



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

5 коментара:

  1. Маги, страшно апетитни са яйцата, на мен също са ми любими и като се замисля не съм ги правила скоро, добре че ме подсети.
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммммм :)Едно от любимитя ми ястия!Изглежда толкова вкусно! Поздрави, Маги!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви момичета, и у дома ги харесваме доста тия яйчица :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ох,че апетитна снимка,Маги!С кисела краставичка ще са супер!

    ОтговорИзтриване
  5. Ами да, стават и с мръвка някаква! Лично мен не ме бърка "гарнитурата" им :))) Благодаря Елексир!

    ОтговорИзтриване