29 декември 2010

Домашна торта от козунак

Кръстих тази торта домашна, защото я оприличавам с бисквитената торта. Замених само бисквитите с козунак - имах такъв наличен, но не е от много големите по грамаж.



Продукти:
1 козунак /използвах с ядки и стафиди/
1л прясно мляко
1 пакетче нишесте/избрах ванилия/
170гр захар
около 150мл компот
за украса - млени орехи, настърган шоколад, шоколадов топинг

Начин на приготвяне:
Приготвя се крема от млякото, захарта и нишестето. Във форма с подвижно дъно се слага пекарска хартия, намаслява се и се сипват 2-3 лъжици от крема. Нареждат се филиите от козунака, сиропират се леко с компот и отгоре се намазва с крем. После се нареждат останалите филии, също се сиропират леко и се намазват с крем.



Оставя се на студено да стегне. След това се изважда от формата и се слага в плитка чиния. Ако е останал крем се намазва отстрани. 
Готовата торта се поръсва със смлени орехи, настъргва се шоколад и се полива със шоколадов топинг.




Забележка: Между пластовете може да се наредят кръгчета банан.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...