Кръстих тази торта домашна, защото я оприличавам с бисквитената торта. Замених само бисквитите с козунак - имах такъв наличен, но не е от много големите по грамаж.
Продукти:
1 козунак /използвах с ядки и стафиди/
1л прясно мляко
1 пакетче нишесте/избрах ванилия/
170гр захар
около 150мл компот
за украса - млени орехи, настърган шоколад, шоколадов топинг
Начин на приготвяне:
Приготвя се крема от млякото, захарта и нишестето. Във форма с подвижно дъно се слага пекарска хартия, намаслява се и се сипват 2-3 лъжици от крема. Нареждат се филиите от козунака, сиропират се леко с компот и отгоре се намазва с крем. После се нареждат останалите филии, също се сиропират леко и се намазват с крем.
Оставя се на студено да стегне. След това се изважда от формата и се слага в плитка чиния. Ако е останал крем се намазва отстрани.
Забележка: Между пластовете може да се наредят кръгчета банан.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Страхотно се получава и ако тук-там между филийките козунак се сложи някакъв плод от леко киселеещо сладко, например вишна, м-м-м-...
ОтговорИзтриванеКато се замисля си права Пепи - пробвала съм с банан, но не е така подходящо :)
ИзтриванеПоздрави и хубав слънчев ден от мен!
Маги :)