30 декември 2010

Картофи по селски

Винаги съм харесвала тези картофки като съм на заведение, но реших да се опитам да ги приготвя и в къщи. Порових се из готварските книги, за да потърся някакви идеи . Ще споделя с вас моето приготовление :)


Продуктите, които са необходими: картофи, червен пипер, чубрица, млян чер пипер, галета и олио за пържене

Картофите се измиват и се сваряват необелени в подсолена вода. После се обелват и се нарязват на едри резени.


Овалват се в предварително смесените подправки



изпържват в сгорещеното олио.



Отцеждат се върху кухненска ролка - ще се изненадате
колко мазнина остава после по нея



Това е! 
Много лесно се приготвят, стават чудесни за гарнитура 


Може да се поръсят с копър преди поднасяне - въпрос на предпочитане.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар