23 юли 2010

Пълнени тивички с ориз и пилешко месо




ПРОДУКТИ:
3 тиквички
1чч ориз
1чч сварено пилешко месо
2-3 стръка зелен лук
сол, копър, олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се остъргват, срязват се на половини и се издълбават с лъжица. Нареждат се в тава и се посоляват леко. Пълнят се с плънката: нарязания на дребно лук се задушава до омекване, добавят се месото, ориза и част от настърганата вътрешност на тиквичите. Долива се вода и се оставя на котлона докато ориза набъбне. Добавя се нарязания копър, обърква се и със сместта се пълнят тиквичките. Около тях се налива чаша вода и се запичат в загрята фурна.
Може да се консумират със сос от кисело мляко, чесън и копър.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар