23 юли 2010

Агнешко с пресни картофи и моркови

За любителите на агнешкото месо предлагам едно лесно за приготвяне и вкусно за хапване ястие :)



Продукти: агнешко месо - около 1,5кг/използвах врат от едно агне - 5 порции ми излязоха/, около 1кг пресни малки картофки, 4-5 моркова, сол, червен и чер пипер, 2-3 клончета дивисил.
Начин на приготвяне: В намаслен гювеч се слагат порциите месо, предварително овкусени със солта и пиперите. Налива се чаша вода и се пече час и половина. Добавят се посолени обелените цели картофки, нарязаните на едро моркови и дивисила. Долива се още малко вода и се поръсва с олио. Пече се още около 30 минути.

Стана много вкусно ястие, но следващия път ще овалям порциите в паста от брашно, чер и червен пипер, размити с вода.

При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...