Продукти:
агнешко месо - около 1,5кг/използвах врат от едно агне - 5 порции ми излязоха/
около 1кг пресни малки картофки
4-5 моркова
сол, чер пипер на вкус
1 сл червен пипер
2-3 клончета девесил.
Начин на приготвяне:
В намаслен гювеч се слагат порциите месо, предварително овкусени със солта, черният и червеният пипер. Налива се чаша вода и се слага в студена фурна. Включва се на 200С, пече се два часа. След това се добавят обелените и посолени цели картофки, нарязаните на едро моркови и девесила. Долива се малко гореща вода и се поръсва с олио. Пече се още около 30 минути.
Стана много вкусно ястие, но следващия път ще овалям порциите в паста от брашно, чер и червен пипер, размити с вода.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Няма коментари:
Публикуване на коментар