07 януари 2017

Спагети Болонезе в Мултикукър

След няколко опита и различни варианти, най-накрая достигнах до подходящата рецепта за спагети, приготвени в Мултикукър! Доста практична е, защото така приготвени, спагетите могат да останат час или дори два, топли и сочни. Мисля да пробвам рецептата и с макарони, и с други плънки разбира се - например със зелениши.
Сега ви споделям рецепта за Спагети Болонезе 😉



150 гр кайма
1/2 глава лук
1 малък морков
200мл доматен сок
200гр спагети. счупени на две за да се съберат в купата
подправки по желание
500мл вода
1/2 чч настърган кашкавал
3сл олио



Каймата, подправките, ситно нарязаните лук, морков и доматения сок се задушават с олиото за 5 мин. на програма Stew / Тушение без херметизиране. Добавят се спагетите,  водата  и Мултикуъра се пуска на програма Rice / Рис за 20 минути.


След това налягането се изпуска и уреда се изключва. Спагетите се поръсват с кашкавала, внимателно се разбъркват и уреда се затваря без да се включва.

ВАЖНО: В случай че няма да ги сервирате веднага - оставете им малко повече сос / да не е усвоен напълно от пастата /, защото с престоя си, за да останат по-сочни, спагетите поемат повече течности!



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

4 коментара:

  1. Усъвършенствала си ги вече:). Честита Нова година, Маги! С пожелания за здраве, щастие и късмет!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Кате, малчугана е много доволен от рецептата :) :) :) Успешна и щастлива да е за вас новата 2017 година!
      Прегръдки, Маги

      Изтриване
    2. Когато избера на rice не ми позволява да избера време

      Изтриване
    3. Здравейте, какъв модел е вашият уред?

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...