18 юли 2016

Мултикукър и свински език пане

Като всяка съвременна домакиня и аз обичам да съм заобиколена от различни кухненски помощници – уреди 😏. От скоро се сдобих с нов... Бях се запътила за покупка на фритюрник /любители сме на вредните пържени картофки/, но в последния момент пред погледа ми попадна един Мултикукър, херметик (готвещ под налягане).... и от тогава май не минава ден без да го ползвам 👌


В тази статия, ще споделя с вас първите две приготовления от мен до сега. За да се ориентирам кое колко време се готви, черпих информация от интернет, от форуми и кулинарни групи.




ПАНИРАН СВИНСКИ ЕЗИК

Първото, което направих в новият уред бе да сваря сински език – обичам го много паниран. И така, купих 3 броя език, измих добре и сложих в Мултикукъра. Залях със студена вода да ги покрие и го сварих на програма Супа – Soup – Суп за 50 минути, но може и за 45 / исках да се подсигуря да не остане не сварен /. Преди да отворя капака отварям клапана и го обезвъздушавам.

Много важно е след като извадите езика от горещия бульон да го сложите веднага в студена вода – така лесно ще го обелите. След това е готов за консумация - ако го предпочитате натюр само нарежете на тънки филийки и посолете със сол и червен пипер.
Както споменах, харесвам езика паниран и така направих – подготвих панировка от яйце, брашно, млян чер пипер, малко бира, щипка чесън на гранули, и ако искате добавете някоя друга подправка. После пържите до златисто в сгорещено олио, отцеждате на кухненска хартия и поднасяте.



ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ В МУЛТИКУКЪР

И това е главната причина да си закупя уреда – любимите картофки. Налях  около 300мл олио и включих на програма Пържене – Fry – Жарка, като зададох време 45 минути / за две партиди/. Катрофите обелих, нарязах на пръчици и подсуших в кърпа, за да не пръскат докато се пържат.

При програма Пържене капака не се затваря, картофките се разбъркват няколко пъти. После си знаете - изваждате, посолявате и си наливате чаша студена бира 🍺🍺🍺



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Много благодаря! Кукъра наистина е страхотен. Имам го от няколко месеца и съм влюбена. С интерес ще следя рецептите ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено и аз много харесах този уред, всеки ден експериментирам различни рецепти!
      Благодаря за хубавите думи! Поздрави, Маги :-)

      Изтриване