10 май 2014

Шарен кекс с глазура

Интересен и малко странен на вид изглежда този кекс, но всъщност си е най-обикновен. Може да използвате ваша любима рецепта за тестото, но и предложената от мен става сполучлива :) Използвах боите на Д-р Йоткер, но ще се получи и с такива за яйца.


Продукти:
2 яйца
1 чч захар
4 сл олио
1 чч заквасена сметана
2 чч брашно
1/2 чч вода / може и по-малко/


Пригответе кекса, като смесите продуктите в дадената последователност - разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и заквасената сметана. На части с разбъркване прибавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера и ванилията. Долейте водата, като се стремите да се получи не много гъсто кексово тесто. Добавете есенцията и лимоновите корички и разбъркайте хубаво докато се получи еднородна смес. Разделете в четири купички и оцветете със сладкарските бои до желаната наситеност.


В намаслена кексова форма изливайте последователно, едно върху друго всяко от цветните 
теста. 


Печете в загрята фурна на 160С в началото и  след около 30 минути - на 180С. Проверявайте с клечка за готовност на тестото. Охладете.


Пригответе глазурата според указанието на опаковката -  става много лесно и бързо. След това поръсете отгоре с декорните сладкарски фигури и оставете кекса настрани за известно време, докато стегне глазурата.





При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

  1. Този кейк спокойно може да го кръстиш Др. Йоткер :), а след като съдържа толкова любими продукти, няма как да не му стана фен от пръв поглед:) Наистина Др. Йоткер са пръв помощник в кулинарията. Ами страхотен е, красив, цветен и много вкусен. Приятна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май си права - спокойно мога да му сложа друго име :))))) Ароматен и много вкусен се получи, а продуктите на Д-р Йоткер са невероятни!
      Сърдечни прегръдки и спокойна вечер от мен :)

      Изтриване