17 май 2014

Телешко с грах в Крок Пот

Прекрасна комбинация, а и щом е приготвена в любимеца ми Крок-Пот, какво повече да искам :)



600гр телешко месо
300гр грах
2 глави лук
1 морков
1сл червен пипер
чубрица
целина
сол
200 мл доматен сок
300мл гореща вода
2сл брашно

Месото нарязвате на малки парчета, запържвате с малко мазнина, изваждате и слагате в Крок-Пот. Лука и моркова нарязвате на едро и също запържвате в същата мазнина, добавяте ги към месото. Добавяте останалите продукти без брашното и разбърквате добре. Включвате уреда уреда на IIстепен Hight за 6 и 1/2 часа.


След като минат 4 часа от готвенето добавяте граха и размитото брашно. 


Ако желаете ястието да има повече сос, долейте още 250-300 мл гореща вода. Оставете да се сготви както е зададено времето – още 2 и 1/2 часа.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...