17 май 2014

Телешко с грах в Крок Пот

Прекрасна комбинация, а и щом е приготвена в любимеца ми Крок-Пот, какво повече да искам :)



600гр телешко месо
300гр грах
2 глави лук
1 морков
1сл червен пипер
чубрица
целина
сол
200 мл доматен сок
300мл гореща вода
2сл брашно

Месото нарязвате на малки парчета, запържвате с малко мазнина, изваждате и слагате в Крок-Пот. Лука и моркова нарязвате на едро и също запържвате в същата мазнина, добавяте ги към месото. Добавяте останалите продукти без брашното и разбърквате добре. Включвате уреда уреда на IIстепен Hight за 6 и 1/2 часа.


След като минат 4 часа от готвенето добавяте граха и размитото брашно. 


Ако желаете ястието да има повече сос, долейте още 250-300 мл гореща вода. Оставете да се сготви както е зададено времето – още 2 и 1/2 часа.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

6 коментара:

  1. Обожавам грах, Маги, а в тази комбинация е чудесен! Харесвам и с пилешко. ;)
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесна идея ми даваш Гери, благодаря ти! Прегръдки, хубава и слънчева съботи от мен :)

      Изтриване
  2. Вкусотия, една от любимите комбинации, но приготвена по този начин, представям си колко е вкусно! Приятен неделен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Кате, покрай този уред започнах да харесвам телешкото месо :) И на теб да ти е приятна неделята :) Прегръдки

      Изтриване
  3. Прекрасно ястие, Маги! Любима комбинация ми е тази. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Радост, и аз се убедих че тази комбинация е много сполучлива! Както чета май на доста хора е също :)
      Поздрави и приятни почивни дни!
      Маги

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...