Баница с колбаси и домат


Както при мен се получава, такива рецепти измислям като разчиствам хладилника. И тази баница така съчиних :) Става сочна, освен за закуска е подходяща за обяд или вечеря, особено през лятото, когато не ви се стои до печката!


400гр кори за баница
200гр салам Камчия
200гр друг колбас - варена наденица, шпек....
200гр кашкавал
4 глави кромид лук
2 домата
2 моркова
китка магданоз
олио

Приготвяне на плънката:
Лукът се нарязва ма едро, моркова на кубчета и се задушават с олиото и настъргания домат около 10 минути. Колбасите и кашкавала се настъргват на едро в купа. Всичко се смесва в купата, добавя се нарязания на ситно магданоз. Разбърка се добре. Не се слагат други подправки, ако колбасите имат.



В намаслена тава се подреждат два реда леко намачкани кори, слага се част от плънката, поръсва се с около 1 сл олио. Така се повтаря докато се завърши с кори. Нарязва се на едри квадрати, полива се с 1 чаша топла вода и се поръсва с 3-4сл олио.


Баницата се пече на средна скара в загрята фурна на 180-200С за около 30-35 минути. Не се покрива за да не стане мека и да се разкашка. Разрязва се след охлаждане.




При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

Коментари

  1. Чудесна е, голяма вкусотия! Честит празник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Кате, приятна вечер ти пожелавам, прегръдки!

      Изтриване
  2. Поздравления за интересната рецепта! Вярвам, че е била и много вкусна, защото
    и аз много често прибягвам да такива приумици и сътворявам вкусни баници. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз обичам да измислям разни плънки, май все с каквото ми се намира под ръка :)
      Благодаря ти и хубава вечер от мен!

      Изтриване

Публикуване на коментар