03 май 2014

Агнешки шишчета


Ако искате да си приготвите агнешкото за Гергьовден по различен начин, разгледайте тази рецепта :) Получават се много вкусни, също така и ароматни шишчета! От дадените продукти излязоха 8 броя, като използвах бамбукови шишчета с дължина 20см.



300гр агнешко месо
1 сл балсамов оцет
1/2 чл сол
1/4 чл млян чер пипер
1 сл олио
клонка девесил 

1 глава кромид лук
1 зелена чушка

Нарязах добре измитото месо на малки парчета и прехвърлих в купа. Добавих всички подправки и накъсаните листа девесил. Обърках за да се овкуси месото и оставих да се маринова покрито за 2-3 часа в хладилника. 
В друг съм нарязах лука и чушката на по-едри парчета, посолих и добавих 1чл олио, разбърках добре.



Нанизах месото на шишчетата, като редувах с парче лук и чушка. 


Пекох ги от всички страни на загрят грил тиган /може и на скара/. Сервирах ги с печени картофки и зелена салата.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...