При първия ми опит да опека ярешко месо в Crock-Pot, соса остана рядък, но за компенсация стана вкусен! Няма да пиша рецепта сега за това / по-нататък ще е, защото ще търпи промяна /, а само снимка ще покажа:
Вторият ми опит бе успешен и с удоволствие ще го споделя. Популярно ястие, но все не намирах време да споделя тук рецептата му. Ето че сега вече имам и два начина на приготвянето му :)
Продукти:
1 глава лук
1 морков
500гр картофи
2 червени чушки
300мл доматен сок
1чл червен пипер
сол колкото прецените, защото готовата кайма е осолена
магданоз, целина
щипка чубрица
3-4 сл олио
600мл вода
Нарязвате на дребно лука и моркова, слагате ги в Crock-Pot. Към тях добавяте и доматения сок, подправките, водата и разбъркайте за да се смеси добре. Уреда включете за 6 часа на I степен Low.
Продукти за кюфтетата:
700гр кайма смес
1/2 глава кромид лук
щипка чубрица, млян чер пипер
На втория час се добавете оформените на топки кюфтета, оваляни в брашно, заедно с нарязаните на едро чушки и на кубчета картофите, размитите с вода 2-3сл брашно. Долейте още 100мл топла вода. Внимателно разбъркайте и оставете да се готви.
Не съм дозапичала ястието в обикновена фурна, но ако искате може да го направите. Затоплете фурната предварително и поставете САМО керамичния съд в нея.
Приготвяне в традиционна тенджера
Нарязвате лука и моркова, задушавате с малко олио, червен пипер и вода. След като омекнат добавяте доматения сок, подправките и доливате гореща вода. Слагате оформените на топки кюфтета, оваляни предварително в брашно. След 20 минути слагате картофите на кубчета и едро нарязаните чушки. Ако има нужда се налива още гореща вода, в зависимост колко сос искате да има. Когато всички продукти за готови / приблизително след 10 минути / сгъстявате с размито брашно.
При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!
Чудно и вкусно! Този крок- пот ми прилича на вълшебна пръчица, или по-скоро на вълшебна тенджерка:) Какви вкусотии само излизат от него! Със здраве да си го ползвате и много вкусни ястия да си сготвите!:)
ОтговорИзтриванеМаги, да ти е честита полезната придобивка! :) Много вкусно си сготвила в нея.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря ви момичета, наистина е като вълшебна тази тенджерка - "готвя" докато спя, докато съм на работа....на това отгоре и е вкусно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки от мен :)
Честита придобивка Маги, със здраве да си готвиш в нея.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ани! Прегръдки от мен :)
ИзтриванеНезнаех,че имаш крок пот.Със здраве да си го ползваш.:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Боби, изключително удобен и икономичен уред :)
ИзтриванеЗдравейте, на коя степен слагате Крок пота и за колко време?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, както съм описала в рецептата, общо ястието се готви на 1 степен за 6 часа. На втрория се добавят кюфтетата. Ако искате на 2 степен да готвите, времето се променя на 4 часа.
ИзтриванеПоздрави, Маги
Благодаря Ви :)
ОтговорИзтриванеИ споделете вашият вариант, мнението е важно за мен! Може да качите снимка във Фен страницата на блога във Фейсбук :)
Изтриване