18 август 2012

Печено ястие с патладжани

След голямата лятна почивка отново съм на линия :))) Дали успях да си почина ..... малко съмнително е, приготвих си доста зимнина, останаха ми само да приготвя туршиите през другия месец :) Ходих и на моренце за кратко, останаха ми прекрасните спомени в снимки, а какви пейзажи само видях ...



И тъй като времето навън е още лятно и прекрасно, предложението ми за вас е бързо за приготвяне, и е с патладжани - актуален сега зеленчук.


Обелвате 3 патладжана и нарязвате на кръгчета. Посолявате ги добре и оставяте да се отцедят от горчивата вода поне за 30 минути. 
През това време нарязвате на едро 5-6 глави лук и слагате на дъното на тава. Върху тях подреждате изплакнатите и оваляни в брашно патладжани. Заливате с настъргани 3-4 домата, 1 чаша топла вода, поръсвате със сол, чубрица, нарязан магданоз и 3-4 лъжици зехтин /олио/. Ако желаете да е по-гъст соса, добавете размити с вода 1-2сл брашно. Печете ястието 30 -40 минути в загрята на 200С фурна.


При поднасяне може да натрошите сирене върху всяка порция.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...