26 август 2012

Топло предястие от свински сърца

В магазина докато си пазарувах на месарския щанд си харесах свинските сърца. Търсих някакви рецепти в нета, но бяха все тип зимно мезе. Та така ми дойде идеята да ги запека с разни неща - общо взето съчинявах в движение както обикновено :)))) Предлагам ви рецептата за чудесното предястие, което се получи :)



2 броя свински сърца /около 500-600гр./
4 глави кромид лук
5сл сладка царевица от консерва
1 червена чушка
80гр кашкавал
олио, чубрица

За маринатата: 
1чл сол
15-20 зърна черен пипер
1-2 зърна бахар
1 дафинов лист

Почиствате сърцата от кръвоносните съдове и жилите, измивате хубаво и сварявате заедно с продуктите за маринатата за около 2 часа. Ако имате тенджера под налягане я използвайте :) 


Нарежете след това на жулиени и ги прехвърлете в намаслена тавичка. Върху тях разпределете нарязания на едро лук, царевицата и ивичките чушка. Поръсете с малко сол и 2-3 лъжици олио и запечете до омекване на зеленчуците за около 15 минути, като поставите тавичката на горната скара на фурната. 


След това извадете и подредете отгоре тънките парчета кашкавал и поръсете с малко чубрица или друга подправка, например къри или млян чер пипер. Върнете обратно във фурната до стопяване на кашкавала.


Подхожда си както с бяло, така и с червено винце :)

 Наздраве и да ви е сладко!





При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...