26 август 2012

Топло предястие от свински сърца

В магазина докато си пазарувах на месарския щанд си харесах свинските сърца. Търсих някакви рецепти в нета, но бяха все тип зимно мезе. Та така ми дойде идеята да ги запека с разни неща - общо взето съчинявах в движение както обикновено :)))) Предлагам ви рецептата за чудесното предястие, което се получи :)



2 броя свински сърца /около 500-600гр./
4 глави кромид лук
5сл сладка царевица от консерва
1 червена чушка
80гр кашкавал
олио, чубрица

За маринатата: 
1чл сол
15-20 зърна черен пипер
1-2 зърна бахар
1 дафинов лист

Почиствате сърцата от кръвоносните съдове и жилите, измивате хубаво и сварявате заедно с продуктите за маринатата за около 2 часа. Ако имате тенджера под налягане я използвайте :) 


Нарежете след това на жулиени и ги прехвърлете в намаслена тавичка. Върху тях разпределете нарязания на едро лук, царевицата и ивичките чушка. Поръсете с малко сол и 2-3 лъжици олио и запечете до омекване на зеленчуците за около 15 минути, като поставите тавичката на горната скара на фурната. 


След това извадете и подредете отгоре тънките парчета кашкавал и поръсете с малко чубрица или друга подправка, например къри или млян чер пипер. Върнете обратно във фурната до стопяване на кашкавала.


Подхожда си както с бяло, така и с червено винце :)

 Наздраве и да ви е сладко!





При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

12 коментара:

  1. Анонимен26/8/12 16:19

    Браво Маги, това изглежда вкусно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, чудесно мезенце е, а и направо може да се навечеряш с него :)

      Изтриване
  2. Бих си хапнала с удоволствие, изглежда много вкусно! Приятни почивни дни, Маги!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на теб благодаря Канди, хубави почивни дни от мен :)

      Изтриване
  3. Светлана2/9/12 20:47

    Днес си купихме свински сърца, без изобщо да си имаме на идея как да ги приготвим. Цъкнах веднага в нета и попаднах на тази рецепта. Получи се невероятно вкусно /слагам веднага линка във "фаворит"/. После забелязах, че Блоговодителят я е публикувал днес. Благодяра! Голям късмет!
    Наистина няма други рецепти в нета - единствена, неповторима и вкусна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз по този повод съчиних това ястие - след неуспешно търсене в нета :) Много се радвам, че сте доволни от нея - лично аз я приготвих за мои скъпи приятели и буквално се омете :))))

      Хубава вечер ти пожелавам Светле, и благодаря за доверието :)

      Изтриване
  4. Страхотно предложение, Маги! Прекрасен неделен ден! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дани, и на теб хубава неделна вечер :)

      Изтриване
  5. Изглежда много вкусно. Копирам рецептата и в най-скоро време ще го пробвам. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се, да ви допадне Маги, хубав слънчев ден от мен :)

      Изтриване
  6. Купихме си свински сърца, без изобщо да си имаме на идея как да ги приготвим. Цъкнах в нета и хоооп попаднах на тази рецепта. Хареса ми много и сега ги приготвям. Мммм

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Със закъснение отговарям и благодаря за вниманието Бени! Надявам се да споделиш дали ви е допаднала идеята ми :)

      Изтриване