04 юни 2010

Агнешка яхния в гювеч

Голям фен съм на ястията в гювеч и щом рецептата позволява, не се колебая да готвя в него.



Продукти:
около 1,5кг агнешко месо на порции
1кч ориз
1 домат
3-4 стръка зелен лук и 1 чесън
2чл червен пипер
3сл брашно
сол, чубрица, чер пипер
пресни магданоз, целина, дивисил

Месото се сварява и се слага в керамичен гювеч. Към него се добавят нарязаните лук, чесън и зелените подправки.



Домата се настъргва и се изсипва в гювеча, прибавят се и останалите продукти. Долива се вода да покрие месото, захлупва се и се поставя в студена фурна. Пече се на 180С до готовност на ориза - общо около 1,30 минути.


При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...