13 февруари 2017

Свинско месо със зеленчуци на фурна

Много лесна рецепта за любителите на месо, сготвено във фурна 👍 Месото е свинско, а гранитурата се готви с него едновременно! Ако някоя от подправките не е по вашия вкус, може да не я слагате или да я замените с друга - важното е да ви допада 😊



600гр свинско месо
4 картофа,  1 тиквичка,  4 моркова

Подправки:
3сл брашно,  2сл червен пипер,  2сл олио,  1сл соев сос,  вода, 1 равна сл сол,
по 1/или2/ щипка мащерка,  салвия,  джинджифил на прах,  млян чер пипер
чесън на гранули


Месото се нарязвя на парчета с големината на орех. Всички подправки се смесват добре, добавя се вода докато стане каша.


Смесват се с месото и се объркват добре. Прехвърлят се в тава и се налива 400мл вода. 


Тавата се покрива с фолио и се поставя в загрята фурна. Пече се 1 час и 30 мин. с вентилатор. След това се добавят нарязаните на едро тиквички, моркови и обелени картофи. Пекат се без фолио още 30 минути на 180С с вентилатор.



При копиране на материали от блога, моля посочвайте източник!

2 коментара:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...